Átalakítják a Magyar Honvédséget, Fehérváron lesz a központ

DEBRE20181005001
2018.10.12. 08:14

Átalakítás elé néz a Magyar Honvédség, a Magyar Idők információi szerint januártól össze akarják vonni Összhaderőnemi Parancsnokságot (ÖHP) és a Honvéd Vezérkart, és az egészet elköltöztetnék Székesfehérvárra több lépésben. 

Az új egység neve Magyar Honvédség Parancsnoksága lenne, és itt zajlana gyakorlatilag a haderő vezetése, de együttműködve a haderőnemek vezetőivel, a legfontosabb stratégiai döntések viszont a Honvédelmi Minisztériumban születnének továbbra is. 

Az elképzelés az, hogy ezzel együtt felgyorsulna a döntések előkészítése, és hosszabb távon az állomány létszámának racionalizálását is segítik. 

A Honvédelmi Minisztérium egyébként a lapnak megerősítette, hogy "valóban tervezik a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar dezintegrációját".

(Borítókép:  Benkő Tibor honvédelmi miniszter (k) az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred megalakulása alkalmából tartott csapatzászló-adományozó ünnepségen a nyíregyházi Kossuth téren 2018. október 5-én. - f otó: Czeglédi Zsolt / MTI)