Orbán Gáspárék 2019-re befejezik a Felház-alkalmakat

MG 5113
2018.10.06. 14:14

"Nagy örömmel és szívünkben hálával tudatjuk, hogy a Felház küldetése a végéhez közeledik és a feladatára kapott idejét betölti. Ezzel jelenlegi működésünket befejezzük, a három alapító közvetlen vezetésével és az önkéntes csapattal végzett központi szervezésvéget ér és ilyen keretek között nem szervezünk több Felház alkalmat"

- írja közleményében a Felház, a közleményt Ember Illés, Orbán Gáspár és Prekopa Donát jegyzik.

Az idei, 2018. őszi szemeszter az utolsó a Felház működésében, írják, a záróalkalmat 2019. márciusában tartják. "A Felház három éves működése során a dicsőítő- és imaestek mellett egyre több missziós tevékenységet indított el, amelyek túlmutatnak a Felház keretein. Ezek a Felházból fakadómozgalmi szálak önállóan folytatódnak,  illetve újak indulnak el és az eredeti célok betöltéséért laza együttműködésben futnak tovább" - fogalmaznak.

A Felház és a miniszterelnök fiának, Orbán Gáspárnak fellépést legutóbb Tusványoson láttuk. Orbán előadásának címe Barátom, Jézus volt. Elmondta, hogy 22 éves koráig csak a szabályokat követve élte meg hitét, nem volt valódi kapcsolata Jézussal, letudta az imát, letudta a napi igét. És miközben a házasság előtti szex tilalmát próbálta betartani, aközben képmutató módon volt, hogy azon versenyeztek barátaival, ki tud több lánnyal kavarni. És eközben elértéktelenedett, aznap este már azt érezte, inkább kevesebb lett.

De később megélte, hogy Isten úgy szeret mindenkit, ahogy van. "Amióta tudom, hogy Istennek milyen fontos vagyok, szabadságom van arra, hogy ne szegjem meg a törvényeit Istennek, és örömöm és boldogságom legyen abban, hogy egy tökéletes tervet készített nekem, és nem szabálykövetésből, hanem az ő szeretetéből tapasztalom meg, hogy mit akar az én életemmel".

Orbán Gáspártól az előadás végén megkérdeztük, hogy mennyiben befolyásolja őt a Felházas tevékenységében, hogy a miniszterelnök fia, hogy inkább előnyként, vagy hátrányként éli-e meg, illetve, változott-e az apjával való viszonya, mióta a Felházzal foglalkozik:

2017 novemberében közölt hosszú riportot  a 24.hu a Felház nevű keresztény mozgalom rendezvényeiről, és beszélt a mozgalom vezetőivel, köztük Orbán Gáspárral, a miniszterelnök fiával is. 

A felházasok azt mondták, nem akarnak a Felházból karriert csinálni, nem lesz belőle sem gyülekezet, sem egyház, sem felekezet, és pénzt sem akarnak kivenni belőle, mondták. Orbán úgy fogalmazott, Istentől azt a víziót kapták, hogy addig csinálják a Felházat, amíg egyetemisták, ehhez tartják is magukat, utána más módon „viszik tovább a tüzet”, és a karrierjükre koncentrálnak, ami szintén Isten kedvére való.

(Borítókép: Orbán Gáspár előadást tart Tusványoson, 2018. júliusában. Fotó: Szilágyi Máté/Index)