Több helyen talaj menti fagy volt hajnalban

2018.09.25. 09:20

Az OMSZ a Facebookon írta, hogy nem csak talaj menti fagy volt az országban, két településen fagypont alá hűlt le a levegő hajnalra. A Nógrád megyei Zabaron és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Nyírlugoson -0 fok alá hűlt a levegő hajnalra. A szeptember 25-re vonatkozó abszolút minimum rekordját egyébként Putnok tartja -2,2 fokkal, amit 1977-ben mértek; így új rekord nem született.

Az Időkép előrejelzése szerint péntekig stabilan melegedni fog a hőmérséklet, de hétvégén újabb erős lehűlés várható.

Kedden napközben csapadékmentes, de szeles idő várható. Egyedül északkeleten fordulhat elő rövid ideig egy-egy kisebb zápor. Az élénk északnyugati szelet erős lökések is kísérhetik. Sokat fog sütni a nap, viszont hideg időre számíthatunk. Délután mindössze 12-16 fokra van kilátás.

Szerdán túlnyomóan napos idő várható, a déliesre forduló szél is már csak kevés helyen élénkülhet meg. A reggel a keddinél is hűvösebb lehet, délutánra 14-18 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön csak kevés fátyolfelhő szűrheti a napsütést, esni továbbra sem fog. Északkeleten élénk lökések kísérhetik a délies szelet. A csütörtök hajnal ismét hideg lesz, többfelé előfordulhat talaj menti fagy is, délután viszont 20 fok körül alakulnak a hőmérsékleti értékek.

Pénteken még előreláthatólag marad a napos, csapadékmentes idő, 20-25 fokig melegszik a levegő. Aztán elő lehet venni a sapkát, sálat újra, mert hétvégén újabb lehűlés körvonalazódik.