Vasárnap este 11-ig dugó volt az M7-esen

2018.07.22. 16:31 Módosítva: 2018.07.22. 23:52

Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a vasárnap kora délután a hétvégi strandolásról hazatérő autósok miatt megnőtt a forgalom, ami egy korábbi közlekedési baleset miatt amúgy is lassú volt - erről a rendőrség 14:41-kor közölt hírt először.

Azt írták, az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán a főváros irányába jelentősen lelassult a forgalom, és az autópálya 76-os kilométerszelvényétől több kilométeres torlódás volt.

dguo.png

A Google Maps forgalomszámlálója 16 kilométeres dugót jelzett délután fél 5-kor, Füle és Szabadbattyán között piros vagy bordó színnel jelezve, és a 7-es főúton is torlódást mutatott. Este fél hétkor még mindig ugyanekkora torlódást jelzett a Google térkép.  

Este hét óra körül viszont nem hogy csökkent volna, hanem már 20 kilométeresre nőtt a dugó, tehát amíg három sávosra nem vált az autópálya, alig lehet rajta haladni. Így nézett ki fél nyolc után:

dugo2.png

21 óra után a dugó egy 10 kilométeres szakaszra húzódott vissza, Szabadbattyánig tartott. 

Este 10 órakor még 5-6 kilométeren jelzett torlódást a GPS alapú forgalommérő, majd fél 11 körül kezdett lassan felszívódni a piros-bordó szakasz, azaz már csak négy kilométeren jelzett dugót. Este 11 órára lett teljesen zöld az autópálya. 

Több olvasónk is azt jelezte a pályáról, hogy szerintük azért alakult ki ekkora dugó, mert  egy korábbi baleset miatt egy busz a két sáv között vesztegelt egész nap Szabadbattyán magasságában, és az erős vasárnapi forgalomban a bámészkodók miatt lassult le a forgalom.

A rendőrség a dugó kapcsán arra kérte az úton lévőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat. 

A vasárnap délutáni csúcsforgalomban az M0-s autóúton, Dunaharaszti térségében is kialakult nagyobb dugó, itt hat autó ment egymásba (öt személy- és egy teherautó). Senki nem sérült meg, de az M5-ös autópálya felé vezető szakaszt fél pályán lezárták a műszaki mentés idejére. A korlátozást este hétkor feloldották. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport