Egészségügyi államtitkár: Gyors és határozott lépésekre van szükség

2018.06.14. 07:55

„Az egészségügyi stratégiai célkitűzéseket hosszú távra érdemes meghatározni, mint aho­gyan a jelenlegi stratégiai program is cikluson átívelő. De az egészségügyi ellátórend­szer szervezésé­ben, ellenőrzési rendszereinek megújításában, a működési struktúra párhuzamosságainak megszüntetésében minél előbb határozott és gyors cselekvés szükséges, amihez a kórházvezetők szakmai együttműködése elengedhetetlen” – mondta az új egészségügyi államtitkár a kormányközeli Magyar Időknek adott interjújában

A Nagy Anikó által említett minél előbb” és gyors cselekvés azért érdekes, mert nyolc éve a Fidesz kormányoz, megfogalmazása szerint mégis mintha tüzet kellene épp oltani. 

„Megerősítjük a kórházak pénzügyi és gazdálkodási folyamatainak ellenőr­zé­sét és felügyeletét azért, hogy feltárjuk többek között azokat az okokat, amelyek az adósságok keletke­zéséhez vezetnek – válaszolta arra a kérdésre, hogy mit ért gyors és határozott cselekvés alatt. 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy bár szerinte a kórházi fertőzések kérdésével az elsők között” kell foglalkozniuk. A kórházi fertőzésekre vonatkozó adatok kiadását egyébként éveken keresztül megtagadta az Emmi, azonban a TASZ jogerősen pert nyert a minisztérium ellen, és a tárcának nyilvánosságra kell hoznia a számokat. Meg nem erősített sajtóhírek szerint egyébként tavaly többen fertőződtek meg magyarországi kórházban, mint az előző évben. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Egészségügyi államtitkár: Gyors és határozott lépésekre van szükség

Mintha nem is a Fidesz kormányozna nyolc éve.

151 · Jun 14, 2018 07:55am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments