11 év után derült ki, hogy megölte az unokahúgát

2018.06.12. 13:34

Szülei 11 évig keresték azt a 17 éves lányt, aki 2007 májusában elindult az iskolába a Zala megyei Rezi településen, de oda már nem érkezett meg, és soha többet nem került elő, olvasható a Zsaru Magazin cikkében. Idén májusban a rendőrség ismét elővette a lány eltűnésének ügyét, és kiderült, hogy nagybátyja fojtotta meg, majd ásta el egy ház pincéjében. A férfi az elmúlt 11 évben látszólag részt vett a lány keresésében.

Végül az egyik tanú meghallgatása vitt közelebb a megoldáshoz. A baráti körhöz tartozók egyike elmondta, hogy egyszer szemtanúja volt egy olyan jelenetnek, amikor a lány nagybátyja pénzt adott át unokahúgának. Elmondta azt is, hogy furcsállotta a pénzátadás körülményeit, túlzottan bizalmaskodónak és intimnek találta, ahogyan a nagybácsi a lánnyal viselkedett.

A rendőrség május 30-án védője jelenlétében kihallgatta a 48 éves B. Jánost, aki bevallotta, hogy ő ölte meg a lányt, egy zsineggel megfojtotta. A holttestet egy rezi ház pincéjében ásta el, a sírra egy bútorlapot, arra pedig egy szekrényt helyezett. A csontvázat mindössze 40 centi mélyen megtalálták a nyomozók. 

A férfi elmondta, hogy a lány az eltűnés napján meglátogatta őt, és pár ezer forintot kért tőle. Amikor ő ezt megtagadta, unokahúga elhagyta a házat, azonban később ismét visszatért, és még nagyobb összeget követelt. Később azt is elmondta, hogy a lány öngyilkos akart lenni, bár arra, hogy ezt miért tette volna, nem adott magyarázatot. Azt viszont elmesélte, hogy ő meg akarta győzni unokahúgát arról, hogy nem szabad véget vetnie az életének, mert az roppant fájdalommal jár.

Mint mondta, amikor kettesben az ágyon ülve beszélgettek, a lány leszedett a ruhájáról egy zsinórt, majd a saját nyakába akasztotta. Állítása szerint innentől nem sok mindenre emlékszik, a következő tiszta képe az, hogy unokahúga holtan fekszik mellette az ágyon.

B. János ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, előzetes letartóztatását a bíróság június 1-jén elrendelte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport