Gyöngyös környékén nagyon megy a kamureceptes frontinozás

2018.06.12. 08:52

A Gyöngyösi Járási Ügyészség két héten belül két huszonéves fiatallal szemben is vádat emelt azért, mert hamisított receptekkel próbáltak pszichés hatású gyógyszereket kiváltani a patikában maguknak - derül ki az ügyészség közleményéből. Konkrétan Frontinról van szó, aminek a használata "széles körben elterjedt annak ellenére, hogy a csak szakorvos által felírható, benzodiazepin hatóanyag tartalmú készítmény rendszeres szedése függőséget okozhat".

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Gyöngyös környékén nagyon megy a kamureceptes frontinozás

Két ügyben is vádat emelt az ügyészség. A fiatalok üres receptet találtak, azt kitöltve akartak nyugtatót szerezni.

470 · Jun 12, 2018 08:52am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Egyikük, egy 21 éves fiatalember idén március 23-án délelőtt ment el Gyöngyösön háziorvoshoz,  és mivel nem kapott receptet a szorongáscsökkentő szerre, az orvos figyelmetlenségét kihasználva a nyomtatóból magához vett egy üres, de orvosi pecséttel és aláírással ellátott vényt, amire tollal ráírta a saját adatait és a gyógyszer nevét. Ezzel ment be a patikába, ahol a gyógyszerész látta, hogy a recept hamisított, és nem adott neki gyógyszert, sőt, hívta a rendőrséget.

A másik ügy vádlottja, egy 23 éves nő április 19-én egy Gyöngyös környéki község körzeti orvosi rendelőjének előterében a szemetesből vett magához egy gyűrött és kidobott, ám kitöltetlen receptet, ami egy gyermekgyógyász fejlécével és bélyegzőjével volt ellátva. Ezt a vádlott a nagymamája nevére szólóan kitöltötte, és még aznap délután bevitte egy gyöngyösi gyógyszertárba, hogy kiváltsa. Ez a gyógyszerész is észrevette a hamisítást, ezért a nyugtatót nem adta ki. 

A Gyöngyösi Járási Ügyészség mindkét elkövetőt hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja, és velük szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozza.