Nem lehet könnyek nélkül kibírni a nyugdíjba vonuló tanárnő búcsúztatását

2018.06.11. 14:50 Módosítva: 2018.06.11. 16:01

Pénteken olyan búcsúztatót kapott a székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában 37 éve tanító Hozleiterné Vrestiák Éva, hogy azt sem ő, sem az egykori diákjai, sem pedig a nézők nem bírják ki könnyek nélkül.

A fizika, matematika szakos Éva néni 1981-ben került az iskolába, a pénteki rendhagyó órát az első osztálya szervezte meg, akiknek kezdőként az osztályfőnöke lett a felső tagozatban. A 8/b. osztályból 37 év elteltével 26-an jelentek meg az utolsó tanítási napján, fehér ingben, és a kornak megfelelő vörös nyakkendőben. Csak négyen hiányoztak "igazoltan" - ahogy a napos jelentette -, mivel ők már nem élnek vagy külföldre költöztek.

Én teljesen odavagyok, nem tudok szóhoz jutni, ez akkora boldogság, amit tőlük kaptam, hogy nem tudom, hogy köszönjek meg 

- reagált a köszöntésre Éva néni.

A Fehérvár TV eredetileg a hétfőn 19:45-kor kezdődő Együtt című családi magazinban mutatta volna meg a teljes felvételt, de olyan népszerű lett a videó a Facebook-oldalukon, hogy adásba kerülés előtt felrakták a Youtube-csatornájukra. A filmből kiderül, hogy a tanárnő és az osztály kapcsolata nem indult felhőtlenül, két évébe került, hogy elfogadják.