Lefogyott, de jól van a nemzet medvéje

2018.06.11. 10:33

A medve, akinek a kalandozásait a múlt héten egy egész ország figyelte, jól van.

Orvosi vizsgálat előtt áll, illetve folyamatban van a vizsgálata - mondta az Index megkeresésére Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója. Veprik volt az, aki péntek éjszaka altatólövedékkel lőtte le az állatot, majd a medve a vadasparkba került.

Veprik az Indexnek elmondta: bár nincs jó kondícióban a medve, de nem kórosan sovány. Az igazgató szerint a múlt heti kaland kicsit megviselte, de most már nyugodt körülmények között van. Kap takarmányt, vizet, napfényt, és mindezeket nyugalomban élvezheti, mivel a park látogatóitól el van zárva.  

Az igazgató szerint a hétfőn összeülő bizottság dolga lesz dönteni a medve sorsáról, de egyelőre a testület még nem döntött. 

A májusban Szlovákia felől érkező MEDVE a múlt héten  belépett Csongrád megyébe , és haladt a déli határ felé. Csütörtökön Tömörkény közelében járt, 300 kilométert tett meg érkezése óta, majd a csütörtöki esőben  elvesztették a nyomát . Később a nyomok szerint Dóc településnél is járt, tehát újabb 20-30 km-t tett meg dél irányába - írtuk  pénteki cikkünkben . Végül Sándorfalván véget ért a túra, így nem derülhetett ki, hogy Románia felé fordult volna, hogy kikerülje a déli határzárat, vagy a Tiszán átúszással kerülte volna ki a kerítést.