Szegeden várja a hétfői döntést a MEDVE

2018.06.10. 12:27

Kétségtelenül a pénteki nap legfontosabb híre volt, hogy elkapták a MEDVÉT a Szegedhez közeli Sándorfalván, azóta pedig az is kiderült, hogy hétfőn döntenek majd a kalandvágyó állat sorsáról. Most több új fejlemény érkezett medveügyben, egyrészt, hogy a Szegedi Vadaspark medveházában gondozzák, másrészt, hogy az eddigi feltételezésekkel ellentétben valószínűleg egy nőstényről van szó – írja az MTI.

A 80-100 kilogrammos medve láthatóan kimerült az elmúlt két hétben megtett 250-300 kilométeres kóborlás során, úgyhogy miután elhelyezték a Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítő helyiségében, kiengedése után azonnal nekilátott az almából, répából és céklából álló menünek.

Az igazgató újfent hangsúlyozta, hogy az állat további sorsáról hétfőn egy minden érintett szerv képviselőiből álló bizottság fog dönteni, mert a medve viselkedése a szakembereket is meglepte, túlságosan szelídnek, békésnek tűnik.

A májusban Szlovákia felől érkező MEDVE a héten belépett Csongrád megyébe, és haladt a déli határ felé. Csütörtökön Tömörkény közelében járt, 300 kilométert tett meg érkezése óta, majd a csütörtöki esőben elvesztették a nyomát. Később a nyomok szerint Dóc településnél is járt, tehát újabb 20-30 km-t tett meg dél irányába - írtuk pénteki cikkünkben. Végül Sándorfalván véget ért a túra, így nem derülhetett ki, hogy Románia felé fordult volna, hogy kikerülje a déli határzárat, vagy a Tiszán átúszással kerülte volna ki a kerítést.