Kisiklott a villamos Debrecenben, tizenketten megsérültek

2018.06.06. 18:59 Módosítva: 2018.06.06. 21:39

Villamossal ütközött össze egy busz Debrecenben, a Kossuth utca és a Piac utca találkozásánál. Az ütközés következtében a villamos kisiklott – közölte a katasztrófavédelem.

A villamos a Kossuth tér felől a vasútállomás irányába tartott, amikor összeütközött a busszal - írja az MTI.

Az Országos Mentőszolgálat szerint a balesetben 12-en sérültek meg, a Kenézy Kórház traumatológiai osztályára szállították őket. Teljes útzár mellett helyszíneltek. 

Telefonon beszéltünk a balesetet szenvedett busz egyik utasával.

Amikor a busz áthaladt a kereszteződésen, láttam, hogy sárga-pirosra vált a lámpa, és közben elindul keresztbe a villamos. A busz is folyamatosan gyorsított, a sofőr talán azt hitte, még elfér, és nekem úgy tűnt, hogy a villamos sem fékez. Úristen, ez belénk fog jönni! – villant át rajtam

– mondta a 25 éves Petra az Indexnek. Ő a busz közepe táján ült a baloldalon, a villamos egy sorral mögötte csapódott be. Először csak azt vette észre, hogy minden csupa vér, azt gondolta, talán ő vérzik, de azután látta, hogy a mellette ülő idős férfinek tört el az orra. Egy másik idősebb ember elájult a baleset után, egy nőt pedig csak hordágyon tudtak a mentők leszállítani a buszról. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.