Lemond a rákospalotai polgármester és utódot ajánl

2018.06.06. 16:00
Június 7-én válik meg a rákospalotai polgármesteri tisztségétől Hajdu László, aki DK-s parlamenti képviselő lett. Németh Angéla alpolgármestert ajánlja utódjának, várhatóan mögé állnak be az ellenzéki pártok. A Fidesz László Tamás korábbi polgármestert indítja, köztük fog eldőlni a verseny.

Az összeférhetetlenségi szabályok miatt le kell mondania a polgármesteri posztról Hajdu Lászlónak, a XV. kerület DK-s vezetőjének, akit április 8-án parlamenti képviselőnek választottak.

Hajdu csütörtökre hívott össze sajtótájékoztatót az ügyben, ehhez pedig szerda délután kiküldtek egy háttéranyagot, amelyből kiderült, hogy

  • június 7-én szűnik meg a polgármesteri szolgálata,
  • az időközi választás előreláthatólag szeptember második felében lesz,
  • az időközi választásig Németh Angéla alpolgármester látja el a polgármesteri feladatokat,
  • és Hajdu László Németh Angélát ajánlja a választók figyelmébe a választáson.

"Valódi, hamisítatlan lokálpatrióta, aki alapító tagja, jelenleg elnöke a Rászorultakat Támogatók Egyesületének (RÁTÉ). Mérnök-közgazdász és államigazgatási diplomával rendelkező, tapasztalt és képzett kerületi vezető" - írta Hajdu Németh Angéláról, aki ötödik ciklus óta önkormányzati képviselő.

Németh Angélának akkor lehet esélye a győzelemre, ha Hajdu támogatásán túl megszerzi az ellenzéki pártok többségének támogatását. Az MSZP és a DK információnk szerint hajlandó támogatni Némethet, az LMP-ben még nincs döntés erről.

A Fidesz kedden jelentette be, hogy László Tamás volt polgármestert indítja az időközi választáson. A helyi szervezet javaslata alapján erről egyhangúlag döntött a Fidesz budapesti elnöksége. A választás várhatóan László Tamás és Németh Angéla között fog eldőlni.