A Budapesti Ügyvédi Kamara is tiltakozik a Magyar Idők miatt

2018.06.05. 19:21

Nemrég írtuk, hogy kemény hangvételű bejegyzésben tiltakozott a Magyar Idők és a Soros-ellenes Tűzfalcsoport közös cikke ellen Bánáti János és a Magyar Ügyvédi Kamara, akikhez most csatlakozott a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) is.

Az MTI-ben megjelent közleményükben azt írják, hogy határozatban ítélik el az "Így szövi be Soros hálója a magyar igazságszolgáltatást" című, Magyar Időkben megjelent névtelen írást, amelyben azzal gyanúsítják a magyar igazságszolgáltatást, hogy egy részét Soros György irányítja a háttérből, és a Figyelő cikkéhez hasonlóan listázzák azokat a jogászokat, akik szerintük Soros zsoldjában állnak, bármit is jelentsen ez.

A BÜK egyetért a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, dr.Bánáti János határozott, visszautasító nyilatkozatával, valamint az Ügyvédakadémia alapítójának, dr.Hidasi Gábornak az elektronikus médiában megjelent érvelésével.

- írja a közleményben Réti László elnök. Réti Hidasi Gábor, az Ügyvédek Lapjában megjelent írására is utal, amelyben jelzi, hogy az ügyvédi társadalom nem fogja hagyni, hogy megbélyegezzék egyes tagjait.