Le akarta fejezni haragosát a falusi szamuráj

2018.05.17. 11:11 Módosítva: 2018.05.17. 11:17

Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat azzal a 62 éves férfival szemben, aki egy karddal próbálta meg lefejezni haragosát Tarnaleleszen - közölte a Heves Megyei Főügyészség. 

A vádlott fiának 2017 júliusában egy tárgyaláson terheltként kellett megjelennie. Attól tartott, hogy fiát a bíróság nem hagyja szabadlábon, ezért egész nap ideges volt, ivott és mások előtt azzal fenyegetőzött, hogy a sértettet még aznap le fogja szúrni. Valamiért (tévesen) azt hitte, hogy egy befolyásos emberről van szó. 

Amiatt lett mérges, hogy szerinte falubelije tudott volna segíteni a fián vélt kapcsolatai révén, de nem tett az érdekében semmit. A vádlott nap közben otthonában felkereste a sértettet, akivel még egyszer megpróbált a fia érdekében beszélni, de a sértett erélyesen elküldte őt a háztól.

Ezen felindulva a hazament, és magához vette a fali díszként szolgáló, 70 centi pengehosszúságú kardot, elrejtette a ruhája alá, majd elindult a faluba. Útközben észrevette, hogy a sértett egy ház előtt az autójában várakozik. Odament hozzá, és azt mondta neki, hogy ő „nem viccel, ha kell levágja a fejét”. Haragosa még ekkor sem vette komolyan a fenyegetést, sőt merészen visszaszólt, hogy „itt vagyok, vágd le a fejem”, mire a vádlott a ruhájából előhúzta a kardot, benyúlt a leengedett szélvédőn, és metsző mozdulattal a másik nyaka irányába vágott.

A sértett védekezni akart, maga elé kapta a bal karját, és ezzel megmentette az életét, mert a vágás így nem érte el a nyakát, viszont a kezén nyolc napon belül gyógyuló, vérző sérülést okozott. A vérző férfi úgy tudott elmenekülni, hogy tövig nyomta a gázpedált, nagy sebességgel elhajtott.