13 éves diákjainak küldött szexuális tartalmú üzenetet a budapesti tanár

2018.04.17. 09:55

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra egy 47 éves általános iskolai tanár ellen. A férfi két, akkor 13 éves tanítványának küldött szexuális tartalmú üzeneteket. Az azóta kirúgott tanár a gyerekek történelemtanára volt.

A férfi 2016 februárja és 2017 májusa között az egyik kiskorú tanítványának, az akkor 13 éves – majd időközben 14. életévét betöltött – diáklánynak rendszeresen, legalább száz alkalommal küldött szexuális tartalmú és közvetlenül vagy átvitt értelemben szexuális cselekményekre utaló üzeneteket. Ezáltal a vádlott az általa is felismerten önértékelésében és magabiztosságában fokozottan kiszolgáltatott kiskorú érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette, írja az ügyészség.

A vádlott 2017 májusában egy másik, akkor szintén még csak 13 éves diákjának is hasonló, szexuális tartalmú üzeneteket küldött, visszaélve a kiskorú lány ragaszkodásával, jóhiszemű bizalmával, és ezáltal érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette. A kerületi ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje, valamint tiltsa el a tanári, illetve minden olyan más foglalkozástól, amely kiskorúak nevelésével, felügyeletével, gondozásával kapcsolatos.