Karácsony este fenyegette meg, állította sorba, és rabolta ki a fiatalokat

2018.04.17. 09:07 Módosítva: 2018.04.17. 09:09

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Monori Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki pillangókéssel fenyegetőzve rabolt ki egy 16 éves fiút és egy férfit Monoron karácsony este. A férfi egy kocsmában volt, ahol felfigyelt egy férfira és két fiúra, és "elhatározta, hogy megszerzi a telefonjukat", írja a Pest Megyei Főügyészség.

A férfi a társaság után lopakodott, és amikor utolérte őket, beléjük kötött. Kamu indokot talált ki, hogy a telefont megszerezze, és kérdőre vonta a férfit, hogy feltöltött róla egy videofelvételt az internetre, és követelte, hogy mutassa meg a telefonján lévő felvételeket. Amikor a férfi elővette a mobiltelefonját, és megmutatta a vádlottnak, amin persze semmilyen felvétel nem volt, a vádlott elővette a pillangókését, hadonászni kezdett vele, és mindhármójukat sorba állította az utcán.

A késes férfi kiabált, fenyegetőzött, hogy mindenkit nyakon fog szúrni, majd egy alkalommal megütötte az egyik fiút, aki elszaladt. A másik fiút és a férfit, a bűnügy sértettjeit azzal fenyegette meg, hogy elvágja a torkukat, ha nem adják át a telefonjaikat. Ők félelmükben nem mertek ellenállni. A vádlott mindkét sértett mobiltelefonját elvette.

A férfit még aznap este egy szabálysértés elkövetése miatt Budapesten előállították, és a pár órával korábban megszerzett, 30.000-30.000,- forint értékű telefonokat a rendőrök megtalálták nála.