Két társával együtt lemondott Ungár Péter az LMP-s elnökségi posztjáról

2018.04.17. 07:52 Módosítva: 2018.04.17. 07:53

Schmuck Erzsébet, Ferenczi István és Ungár Péter is lemondott az LMP-ben viselt elnöki tagságáról. Két lemondásról először a Hvg.hu írt a forrásaira hivatkozva. Mindez összefüggésben van a közeljövőben összehívott rendkívüli tisztújítással, tehát valójában technikai kérdésről van szó.

Schmuck Erzsébet kedd délelőtt be is jelentette a három lemondást. A párt tisztújító kongresszusa a nyár közepén lett volna esedékes, így viszont május végén megtarthatják - közölte a politikus, rámutatva: így az LMP-nek nem kell rövid időn belül két kongresszust tartania, hiszen május végén a pénzügyi beszámolójukat is tárgyalni kell.  

FRISSÍTÉS!

Az LMP délben kiadott egy közleményt, eszerint Ábrahám Júlia elnökségi tag is lemondott.

Hadházy Ákos korábbi társelnök a választás éjszakáján mondott le vezetői posztjáról, míg Szoboszlay György Csabát a múlt év végén, Jancsó Andrea lemondását követően választották elnökségi taggá. A közelmúltban a kilenctagú testületből tehát öt tag személye változott, így indokolt a teljes tisztújítás. 

A következő kongresszuson struktúraváltásról nem tárgyalhatnak az alapszabály értelmében - közölte Schmuck Erzsébet, szerinte ugyanakkor lehetőség nyílik a nyár folyamán az új elnökség számára, hogy egy átfogó alapszabály-módosítást előkészítsen. Arra nem válaszolt, hogy ez a társelnökséget érintené-e, csak annyit közölt: az elmúlt nyolc év működése alapján végig kell gondolni az alapszabályt és a párt szervezeti felépítését.

Az LMP-ben tapasztalható feszültségekről és a várható tisztújításról ebben cikkünkben írunk bővebben.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.