Hadházy tettleges becsületsértés és garázdaság miatt tett feljelentést párttársa ellen

2018.04.16. 19:31

Ahogy azt mi is megírtuk, Sallai Róbert Benedek, leköszönő LMP-s országgyűlési képviselő szombaton egy visszalépett képviselő etikai bizottsági meghallgatásán állítólag megpróbálta megütni az LMP országgyűlési képviselőjét és volt társelnökét, Hadházy Ákost, végül csak felborítani sikerült székestül Hadházyt, majd elviharzott a helyszínről. Később egy Facebook-posztban azt írta SRB, hogy nem ütötte meg, és egyébként is, Hadházy csak eljátszotta a nagy jelenetet.

A Hvg.hu azt írja, Hadházy a HírTv-ben jelentette be, hogy végül megtette hivatalosan is a rendőrségi feljelentést tettleges becsületsértés és garázdaság miatt. Hadházy azt mondta, majd a rendőrségi vizsgálat fogja eldönteni, hogy mi történt pontosan azon a szombati napon.

A cikk szerint Hadházy arról is beszélt, hogy az eset után saját felelősségére távozott a kórházból, és már jól van. Illetve azt is elmondta, azért indult ellene fegyelmi, "mert Sallai benyújtott egy beadványt, amelyben kifogásolta, hogy ő további visszalépéseket ígért a sajtóban" - írja a Hvg.

A párt a történtek után megkezdte a párton belüli fegyelmi eljárást is Sallai R. Benedekkel szemben, sőt, Szél Bernadett, a párt elnöke felszólította Sallait, hogy azonnali hatállyal mondjon le a titkári pozíciójáról, mert elfogadhatatlan dolgot tett, és a párt tagja sem maradhat.

Erre most vasárnap SRB egy hosszabb Facebook-posztban reagált az egészre, és egyben búcsúzott el a képviselői életétől. A posztban a vidéki élet szépségeit feltáró mondatokon túl vannak erős odaszólások is Szél Bernadettnek és Hadházynak.