Vádat emeltek a vonattal ütköző kamion sofőrje ellen

2018.04.13. 09:51

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfivel szemben, aki tavaly nyáron Szatymaz külterületén a vonat elé hajtott, írja a Csongrád Megyei Főügyészség közleménye. Ezzel 50 millió forintos kárt okozott a MÁV-nak, a mozdonyvezető pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A vádlott 2017. július 20. napján délután 4 órakor hajtott át a Szeged-Budapest között közlekedő vasútvonal átjárójában Szatymaz külterületén, a piros jelzés ellenére. Ezt még időben észlelte a 100 km/h sebességgel közlekedő mozdony vezetője, az átjáró előtt 160-170 méterrel gyorsfékezésbe is kezdett, de ennek ellenére nekiütközött a kamion pótkocsijának.

A vonat lesodorta a kamiont a sínekről (a pótkocsi még fel is borult), ráadásul a vasúti átjárót védő lámpaoszlopot is ledöntötték. A vonatnak az ütközéstől 300 méterre sikerült megállnia: a mozdonyvezető 3-4 hónap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, a 180 utas azonban sérülés nélkül megúszta az esetet.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat a vasúti közlekedés biztonsága elleni súlyos testi sértést okozó gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. Az ügyben a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport