Vona tanácsadóként marad a Jobbiknál

2018.04.12. 12:49

Nem veszi át képviselői mandátumát sem a Jobbik elnökségéről lemondott Vona Gábor, de a párt tanácsadója lesz – az erről nyilatkozó alelnök, Volner János szerint azonban a Fidesznek kétharmados többséget hozó választáson elért eredmény után a párt éléről távozott Vona még akár vissza is térhet.

A Jobbik választmánya a szerdai ülésen nem választott elnökjelöltet. Több lehetséges utód is felmerült, de konkrét neveket Volner nem említett – írta a Hvg.hu.

Toroczkai László alelnök, Ásotthalom polgármestere már elég egyértelműen bejelentkezett az elnöki posztért, de erről majd a tisztújító kongresszus fog dönteni. Jobbikos források szerint Volner elnökjelöltsége sem kizárt.

Az alelnök megerősítette, hogy a Jobbik a az országgyűlési választások szavazatainak újraszámlálását követeli, mert a jegyzőkönyvek és a Nemzeti Választási Bizottság hivatalos adatai között akadnak eltérések és a tisztánlátáshoz ez volna „az egyetlen megnyugtató megoldás.”

A választások eredménye azonban az újraszámlálástól függetlenül is csalódást keltő, Toroczkai szerint Vona néppártosodási iránya nem hozta meg a várt eredményt. Hogy mi várható a pártban, arról itt írtunk bővebben.