700 milliós csalási ügyben lehet érintett Habony volt ügyvédje

2018.04.11. 09:10

Tanúként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Busch Balázs ügyészt, a különösen jelentős kárt okozó költségvetési csalással gyanúsított ügyvéd, Busch Béla fiát - írta a Magyar Nemzet. A lap információi szerint az ügyben heteken belül, akár már májusban vádat is emelhetnek. 

Amikor Busch Bélát őrizetbe vették, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy az ügyben félmilliárd forintos csalásról van szó, most viszont már a lap úgy tudja, hogy több mint 700 millió forintot csalhattak el és több tucat embert csaphattak be. 

A vádhatóság szerint az ügyvéd úgy kért kölcsön milliós összegeket ismerőseitől, hogy pontosan tudta, nem lesz képes visszafizetni. A pénz eltűnt, az ügyészség szerint semmilyen értéket nem találtak nála a végrehajtók. 

Az üggyel kapcsolatban hallgatták ki Busch Balázs ügyészt is, aki egy százmillió forint értékű ingatlanban lakik Nagykovácsiban. A lap szerint fiatalabb Busch el tudott számolni a vagyonával. 

Idősebb Busch ellen egy másik büntetőeljárás is folyamatban van. A vád szerint ötvenmillió forintot csalt ki egy adóvisszaéléssel vádolt vállalkozótól azzal az ígérettel, hogy a kapcsolataival segít neki elkerülni a börtönt és az előzetest. 

Busch Béla korábban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét és Habony Árpádot is védte.