Jó hírrel szolgált a gólyáknak az E.ON

2018.04.10. 18:27

Idén már 4200 oszlopon fészkelhetnek biztonságosan az E.ON szolgáltatási területén élő gólyák, írja az MTI. A z újonnan felszerelt vagy cserélt fészektartókat fészekkezdeménnyel látják el  a nemzeti parkok és madárvédelmi szervezetek munkatársai,  így vonzóvá téve azokat leendő lakóik számára.

A beavatkozások során a régi gólyafészektartók egy részének helyébe újakat telepítettek a szakemberek. Ott, ahol az akár évtizedes fészek több mázsássá és veszélyessé vált, a régi fészek helyére új, fonott fészekalap került. A gólyák repülési irányába eső hálózati elemek madárbarát átalakítása  pedig   folyamatosan történik.

Az E.ON emellett a Design Terminállal közösen egy innovációs versenyt hirdetett Vigyázz a madárra! címmel. Április 12-ig lehet erre jelentkezni, az április 20. és 21. között zajló hackathonon pedig mérnöki, környezetvédelmi vagy természettudományos háttérrel rendelkező, 2-4 fős csapatok mérhetik össze a tudásukat. A cél, hogy a résztvevők hatékony és új megoldást találjanak a villamos hálózatokhoz kapcsolódó madárvédelmi problémákra.