Ájultan feküdt a recepció előtt, de a luxusszállóban senki nem volt, aki segíteni tudott volna rajta

2018.01.24. 05:54

Még mindig szinte sokkos állapotban van az a fiatal nő, akinek szombaton végig kellett néznie barátja több órás haláltusáját, és Dia a mai napig a szakszerű segítség hiányát okolja azért, hogy a 41 éves magyar férfi a svédasztalos vacsorát követően életét vesztette egy thaiföldi hotelben.

Tibor négy barátjával nyaralt Thaiföldön, svédasztalos vacsorán vettek részt egy hotelben, ami után mindannyian rosszul lettek. Egyikük többszöri újraélesztés után, röviddel a kórházba szállítást követően meghalt. A férfi Blikk által megszólaltatott, még Pattayában tartózkodó barátnője állítja:

Tudom, hogy hihetetlennek hangzik, de szinte megéreztük, hogy baj lesz.

És többször beszéltek arról, hogy előbbre kéne tetetni a repülőjegyet – hogy miért, az nem derült ki, a szerdai Bors szerint ugyanis pont a vacsorát követő napon utaztak volna haza. A végzetes tenger gyümölcseit - köztük az alapból is hashajtó hatású vajhalat - felszolgáló szállodai étteremben korábban is ettek már, akkor senkinek nem lett baja. Az estén egy baráti párral együtt vacsoráztak, de Tiboron kívül mindenki megúszta gyomorrontással.

Ő azonban folyamatosan hányt, és nagyon legyengült, egy idő után pedig el is ájult. Dia ekkor hívta át a baráti párt, hogy vigyázzanak Tiborra, és sietett a 11. emeleti szobából a recepcióra. Azonban

Bármilyen hihetetlen, a luxusszállodában egyetlen olyan ember sem volt, aki ért az életmentéshez. Tibi a recepció előtt feküdt, Andor próbálta stabil oldalfekvésbe tenni, és a mellkasát is masszírozta. A mentő negyven perc múlva érkezett meg, és vitte be a helyi magánkórházba.

A Bors egy szintén a hotelben tartózkodó magyar szemtanút is megszólaltatott, aki arról számolt be, a szálloda mentő helyett először egy pickupból kialakított taxit hívott, és csak akkor hívtak mentőt, amikor a lifttel lehozott Tibort a recepció előtt kellett újraéleszteni.

A kórházban már nem tudták megmenteni a férfi életét, de 500 ezer forintnyi díjat számláztak ki Diának, aki azonban fájdalmában és tehetetlen dühében fogta magát, és elment.

Azt azonban megfogadtam, addig küzdök, míg ki nem mondják, hogy Tibi halálát az orvosi ellátás hiánya okozta.

Azt, hogy pontosan mi okozta Tibor halálát csak a boncolás tudja megállapítani. Családja ragaszkodik hozzá, hogy a műveletet a temetés előtt Magyarországon is elvégezzék.

A Külgazdasági- és Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a magyar konzul telefonon azonnal egyeztetett Tibor édesanyjával, tájékoztatta a tragédia körülményeiről, valamint a további teendőkről. A nagykövetség munkatársai folyamatosan tartják a kapcsolatot a csoport további tagjaival, valamint a szülőkkel.