Lemondott egy képviselő is Őcsényben

2017.10.12. 09:14

Fülöp János polgármester távozása után távozott tisztségéről Kötelesné Hamrik Lilla önkormányzati képviselő is - tudta meg a Magyar Nemzet. Ugyanakkor egy friss aláírásgyűjtéssel sem sikerült elérni, hogy a képviselő-testület feloszlassa magát. Fülöp szavaiból az is kiderült, hogy a képviselő-testület rövidesen változó összetétele miatt egyre nagyobb esélyt lát arra, hogy újrainduljon a polgármesteri posztért az időközi választáson. 

Őcsényben másfél hete civil kezdeményezés indult, hogy a többség által kedvelt polgármester távozása után oszlassa fel magát a képviselő-testület, és a választók dönthessék el, kik vezetik tovább a falut. Ezt már a távozó polgármester is megpróbálta elérni szeptember végén, de nem sikerült neki. 

A Magyar Nemzet helyszíni tudósítója szerint szeptember gyűjtöttek aláírást, 2100 szavazásra jogosultból 585 ember támogatta a testület feloszlatását. 

A településen korábban szinte polgárháborús indulatokat váltott ki, hogy egy helyi panzióban menekültek üdültettek volna. A lakosok nem kímélték se egymást, se a panzió tulajdonosát, akinek a kocsijának a kerekeit kiszurkálták a falugyűlést követő éjszakán. A dolog annyira megosztotta az egyébként összetartó falut, hogy  a polgármester nem akarja folytatni a település vezetését.