Az F1-es mezőny szeretne visszatérni Mugellóba - F1VILÁG.HU

Az F1-es mezőny szeretne visszatérni Mugellóba

HIRDETÉS
Szívesen visszatérnének 2021-ben is Mugellóba a Forma-1-es versenyzők. A toszkán versenypálya idén „beugróként” fogadta a királykategória mezőnyét, egyelőre viszont nem tudni, hogy lesz-e még esélye a versenyrendezésre.
2020 Tuscan Grand Prix, Sunday - LAT Images start Valtteri Bottas Mercedes

A mugellói aszfaltcsík egyike annak az öt helyszínnek, melyet a koronavírus járvány miatt adtak hozzá az idei versenynaptárhoz, hogy az időközben törölt versenyeket váltsák.

A háttérben persze már gőzerővel dolgoznak a 2021-es versenynaptáron, a legutóbbi információk szerint pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Liberty Media egy „sztenderd” programot dolgoz ki – egy olyat, amilyet a 2020-es évre is tervezett.

Ha viszont a járvány jövőre is problémákat okoz, Mugello újra beugorhat majd – a versenyzők pedig szívesen látogatnának vissza az olasz aszfaltcsíkra.

„Én személy szerint imádtam!” – mondta a vasárnapi győztes, Lewis Hamilton.

„Nem tudom, a versenyzés szempontjából milyen volt, de az egyik legkeményebb pálya volt fizikailag.”

„De fantasztikus helyszín, és nem gondolom, hogy túl veszélyes. A bukóterek és sóderágyak miatt egy old-school pálya, szóval nemélem, hogy nem is változtatnak ezen. Imádnám, ha visszatérhetnénk.”

A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc hozzátette, a vártnál jóval több előzést is láthatott a közönség Mugellóban.

„Én nagyon élveztem ezt a hétvégét, illetve a pályát úgy összességében” – mondta a monacói.

„Szóval imádnám, ha visszajöhetnénk egy normál versenynaptár keretében. Ráadásul különleges verseny is volt a sok piros zászló miatt, de hogy őszinte legyek, a futam előtt egy kicsit szkeptikus voltak az előzésekkel kapcsolatban. Viszont elég sok előzési manőver volt. Szóval meglepően jó volt ezen a téren, a pálya pedig eleve fantasztikus. Úgyhogy imádnám, ha visszajöhetnénk.”

Hirdetés

Fotó: Renault

A Renault versenyzője, Daniel Ricciardo szintén arról beszélt, tartott attól, hogy nehéz lesz majd előzni a futamon, ám szerencsére nem volt annyira rossz a helyzet.

„Szerintem mindannyian tartottunk attól, hogy az időmérőn majd imádni fogjuk, a futamon viszont utálni, mert nem lehet követni egymást” – mondta az ausztrál.

„De sokkal jobb verseny kerekedett belőle, mint vártuk. Az év egyik legizgalmasabb futama lett, közel sem volt unalmas. Szerintem sokan szívesen visszajönnének. Nyilván ott van Monza, mint olasz verseny, amit szintén mindannyian imádunk. Szóval Monza kárára persze nem jönnék vissza. De ha ez a pálya is bekerülhetne a naptárba, az remek lenne.”

A Ferrari másik versenyzője, Sebastian Vettel hozzátette, nem a pálya miatt történtek meg a balesetek a vasárnapi futamon.

„Szerintem ez egy nagyszerű pálya, szóval jó lenne, ha vissza tudnánk jönni ide a jövőben” – nyilatkozta a négyszeres F1-es bajnok.

„Versenyzőként az ember nagyon élvezi az emelkedőket, a lejtőket, és a gyors kanyarokat. De nem gondolom, hogy a pálya miatt volt olyan ez a verseny, amilyen – a három rajttal, illetve a piros zászlókkal.”

„Szerintem mindannyian szívesen kihagytuk volna az első piros zászlót, mert elég ijesztő volt, ami történt. És bár mindenki tartott tőle, előzni is lehetett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!