2025-ben már minden ötödik eladott VW-csoportos autó villanyos lesz

2019.12.08. 16:25

Nagyon gyors felfutást vár villanyosainak az újautó-piacon a Volkswagen-csoport. Az autópari giga konszernnél úgy látják, az idei egy százalékról az évtized közepére húsz százalékra megy fel az elektromos autók részaránya az eladásaik közt.

bte.png

Egy ideje már nem titok, hogy a Volkswagen-csoportnál a húszas években mindent feltesznek a tisztán elektromos autókra, de már az is látszik, mekkora fogadókészségre számítanak a vevői oldalon. A dízelbotrány utáni arcvesztésből villanyosításba menekülő konszernnál már most egymást érik a tisztán elektromos autók és a plug-in hibridek bemutatói, de a következő évekre villanyos inváziót ígérnek az új modellek között.

A VW előrejelzése az idei nagyjából egy százalékos tisztán villanyos eladásokat nézve extrém optimistának tűnhet, de ők már számolnak olyan tényezőkkel, mint az új kibocsátási normák miatt alaposan megdráguló benzin- és dízelautók, valamint a rengeteg fejlesztési pénz miatt évről-évre egyre olcsóbb villanyhajtás. Ezek alapján már jövőre négy százalékos villanyos részesedést remélnek az eladásaik közt, 2025-re pedig hárommillió eladott elektromossal számolnak, ami a teljes eladásaik kábé húsz százaléka lesz majd.