Hivatalos: Albon a Red Bullnál marad 2020-ban! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Albon a Red Bullnál marad 2020-ban!

HIRDETÉS
Alexander Albon lesz Max Verstappen csapattársa a 2020-as Forma-1-es idényben – jelentette be a Red Bull csapata kedden.
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 29: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing prepares to drive in the garage before the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 29, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21QJAZ7UW1W11 // Usage for editorial use only //

Albon az idei Belga Nagydíj előtt váltotta Pierre Gasly-t a csapatnál, miután a francia teljesítményével nem voltak elégedettek az energiaital-gyárosok.

Albon idén a Toro Rosso színeiben debütált a Forma-1-ben, az idény második felében nyújtott teljesítményével pedig sikerült meggyőznie a Red Bull csapatát arról, hogy ő a megfelelő választás 2020-ra.

„Alex elképesztően jól teljesít belgiumi debütálása óta a csapatnál, eredményei pedig – hétszer végzett a top 6-ban – magukért beszélnek” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Nehéz nem elismerni ezt a következetességet, és egyre növekvő reputációjával összhangban Alex bizonyította, hogy teljes mértékben megérdemli, hogy az Aston Martin Red Bull Racingnél folytassa. Rengeteg még benne a potenciál, és izgatottan várjuk, hogy mire lesz képes Max oldalán 2020-ban.”

A fiatal thai pilóta hozzátette: „Nagyon izgatott vagyok azzal kapcsolatban, hogy jövőre is Max csapattársa leszek, és tudom, mennyire szerencsés vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Nagyon hálás vagyok a Red Bullnak a belém vetett bizalomért, és hogy hittek az eredményeimnek, amióta csatlakoztam a csapathoz. Nagy dolog az, hogy jövőre is megtarthatom a helyemet.”

„Az idei év hihetetlen volt számomra, és már az hatalmas ugrás volt, hogy év közben a Red Bullhoz hívtak. Meg fogom tanulni az idei leckéket, és fel fogom használni a tapasztalatot, hogy fejlődjek, és az élmezőnyben harcoljak 2020-ban.”

A Red Bull bejelentése után eldőlt, hogy a Toro Rosso 2020-ban a Daniil Kvyat – Pierre Gasly kettőssel vág neki a Forma-1-es küzdelmeknek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!