A Ferrarinál elismerték, elszúrhatták idei autójukat - F1VILÁG.HU

A Ferrarinál elismerték, elszúrhatták idei autójukat

HIRDETÉS
A hétvégi Spanyol Nagydíjon elszenvedett újabb vereség után a Ferrari Forma-1-es csapatánál elismerték, elképzelhető, hogy rossz koncepció mentén fejlesztették 2019-es versenyautójukat.
Fotó: Scuderia Ferrari

Bár a maranellóiak a téli tesztidőszakban remekeltek Barcelonában, hétvégén esélyük sem volt a Mercedesszel szemben, mely Lewis Hamilton vezetésével újabb, idei ötödik kettős győzelmét szerezte.

De a Ferrarinak még a dobogó sem jött össze, Max Verstappen ugyanis a Red Bull-lal Sebastian Vettel és Charles Leclerc előtt tudott végezni.

A Ferrari már Bakuban, illetve Barcelonában is számos újítást pályára vitt, illetve hétvégén bevetette legújabb motorfejlesztését is, Mattia Binotto csapatfőnök azonban most elismerte, ki kell vizsgálniuk a problémákat, elképzelhető ugyanis az, hogy nem megfelelő koncepció mentén építették meg idei autójukat.

„Rengeteget veszítünk minden kanyarban, nemcsak az utolsó szektorban. Minden egyes kanyarban lassúak vagyunk” – mondta Binotto.

„Nagyon alulkormányzott az autónk. Csak a leszorítóerő miatt van így, vagy ennél többről van szó? Ezt ki kell elemeznünk, és meg kell értenünk.”

„A vasárnapi verseny után hiba volt konklúziókat levonni. Beletelik néhány napba, mire megfelelő elemzéseket végzünk. Az egyensúllyal lehet gond, vagy a leszorítóerővel? Talán az autó koncepciójával? Nem tudom. Azt gondolom, nincs válaszunk erre, ezért nem is beszélnék most erről.”

Az már a téli autóbemutatók idején kiderült, a Ferrari teljesen más utat választott autója tervezése során, mint a Mercedes, főleg az első szárny tervezése során. A Mercedesnél akkor azt mondták, ha kiderülne, hogy ők rosszul döntöttek, hónapokba telne, mire egy új koncepció mentén át tudnák alakítani autójukat.

Arra a kérdésre, hogy katasztrofális helyzet lenne-e, ha a Ferrarinál kiderülne, hogy rossz tervezés mentén építették meg autójukat, Binotto így felelt: „Nem gondolom, hogy katasztrófa, ha csapatként fejlődünk. És én gyakran azt mondom, hogy egy fiatal csapat vagyunk, folyamatosan tanulunk.”

„A folyamatokat, a metódusokat tekintve sokat tanulhatunk meg, és örülök, ha csapatként fejlődünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!