A Ferrari már a szezonnyitón tudta, bajban van - F1VILÁG.HU

A Ferrari már a szezonnyitón tudta, bajban van

HIRDETÉS
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a Spanyol Nagydíjon elárulta, már az F1-es szezonnyitó után döntöttek arról, hogy előrébb hozzák fejlesztéseiket.
Fotó: Scuderia Ferrari

Hiába szerepelt jól a téli teszteken a Ferrari, egyelőre képtelenek felvenni a versenyt a Mercedesekkel – így az olaszok a tervezettnél két versennyel korábban, már Barcelonában bevetik a továbbfejlesztett erőforrásukat

Binotto elárulta, a döntés már rég megszületett arról, hogy minden lehetséges fejlesztésüket előrébb hozzák, hiszen már az Ausztrál Nagydíjon látták, hogy teljesítményük egyáltalán nincs ott, ahol szeretnék. 

„Amikor Melbourne-ben megkezdődött a szezon, észrevettük, hogy a teljesítményünk elmaradt a versenytársakéhoz képest. Megpróbáltunk megsürgetni minden főbb dolgot, ami a fejlesztési terveinkben szerepelt.”

Kerestük a lehetőségeket, hogy előrébb hozzunk néhányat. Az aero csomaggal is ezt tettük Bakuban, amit előbb mutattunk be, mint ahogy az eredeti programunkban szerepelt. Itt is ezt tettük a motorral.” 

A kérdésre, számítanak-e arra, hogy a versenyzők büntetést kapnak majd a szezon későbbi részében egy esetleges plusz erőforrás felhasználása miatt, Binotto így felelt: 

„Nem, nem ez a terv. Az új motor korai alkalmazása nem jelenti azt, hogy ne használhatnánk a régi erőforrást néhány versenyen.”

„Ez is lehet egy opció, de nem tervezünk azzal, hogy négy motort használunk egy szezonban egy versenyzőnél.”

Binotto elmondta, nem számítanak arra, hogy a teszten mutatott formájuk visszatér a hétvégén, hiszen most már gyakorlatilag teljesen más autókkal versenyeznek.

„Mi már mondtuk akkor is, hogy nagyon erősek lesznek ők is. Azóta mindkét csapat fejlesztette az autóját. Itt már nyilvánvalóan nem ugyanazzal a versenygéppel megyünk, amivel akkor.”

Hirdetés

„Az időjárási körülmények is teljesen mások, a hőmérséklet is egy tényező. Szóval nem hiszem, hogy össze lehet hasonlítani a tesztekkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!