Horner: A Red Bullnak nincsenek győzelmi céljai 2019-re - F1VILÁG.HU

Horner: A Red Bullnak nincsenek győzelmi céljai 2019-re

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner állítja, csapata nem tűzött ki győzelmi célokat a 2019-es Forma-1-es szezonra, habár tanácsadójuk, Dr. Helmut Marko többször ezen reményeiről beszélt.
SHANGHAI, CHINA - APRIL 14: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 and Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 14, 2019 in Shanghai, China. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1Z1F4WAA52111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. // overtake

Marko a biztató téli tesztek után mondta azt, a Milton Keynes-i csapat szeretne több futamgyőzelmet szerezni a következő szezonban, nemrég pedig Max Verstappen nyilatkozott úgy, a szezon második felében remélhetőleg már elég erősek lesznek a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest.

Christian Horner viszont azt mondja, a Red Bull csapata egyszerűen csak szeretne fejlődést elérni az első Hondával közös idény során.

„Helmut nyilván szereti optimistán látni a dolgokat, és még csak három versenyen vagyunk túl” – mondta a csapatfőnök.

„A csapat perspektívájából mi soha nem tűztünk ki győzelmi célokat. A mi célunk az, hogy csökkentsük a lemaradásunkat.”

Horner kifejtette, csak az idény végén tudják majd megítélni, hogy sikeres volt-e a szezonjuk – szerinte felesleges konkrét mérföldköveket kitűzni.

„Szerintem ez időpazarlás. Én mindig a leggyorsabb autóra törekszem, illetve a leggyorsabb út megtalálására ahhoz, hogy odaérjünk – és ez versenyről-versenyre változik.”

„Bahreinben a Ferrari volt a leggyorsabb, Kínában a Mercedes, és nyilván mindenki kőkeményen dolgozik azért, hogy csökkentse a lemaradását. Azt mondani, hogy ez erre vagy arra a versenyre lesz meg… a történelem azt diktálja, hogy ez tévedés…”

A Red Bull csapatfőnöke azt mondja, a szezonkezdet mindenképpen biztatóan alakult, hiszen Max Verstappen értékes pontokat gyűjtött az első versenyeken.

„Három erős versenyt futott, és nyilván balszerencséje volt, hogy nem állhatott dobogóra Bahreinben. Láthattuk, hogy Kínában a kerékcsere után volt egy manővere Sebastiannal [Vettel] szemben, és nagyon érett versenyzéssel lett negyedik.”

Hirdetés

„Még nincs olyan nagy hátrányunk az előttünk lévőkhöz képest, a tabellán megelőzi mindkét Ferrari-pilótát. Hosszú még a bajnokság, és fontos, hogy az év ezen szakaszában ne veszítsünk sok területet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!