Lekérdeztem az autóm, az állami rendszer szerint körözik

2019.01.10. 13:47

Ahogy arról már korábban is írtunk, működik az új, magyar használtautó-lekérdező rendszer, de még úgy tűnik nem tökéletes, például gyakran tévesen írja egy-egy autóról, hogy a motorszám alapján körözik. Több mint tíz olvasónk írt hasonló tapasztalatokról az elmúlt két napban, íme egy levél és néhány gondolat arról, hogy mi állhat a háttérben.

Feladó László

Címzett Totalcar

Dátum 2019.01.10.

Tárgy HaHu 530D

Tisztelt TC Szerkesztőség!

A napokban rászántam magam, és megérett bennem az elhatározás, hogy vásárlok magamnak egy E61-es 530D-t. A HaHu-t böngészve megakadt a szemem egy példányon. Látszott a rendszáma, így lekérdeztem. Az autó körözés alatt áll motorszám alapján.

Írtam a HaHu-nak akik el is távolították az este folyamán az adott hirdetést. Azonban a mai napon ismét visszakerült. A XV. kerületben árulják. Ismét írtam a HaHu-nak azonban most, már Önöknek is. Nehogy más is belefusson.

Üdvözlettel: László

Kedves László!

A napokban rengeteg olvasónk jelezte, hogy saját autóját lekérdezve az önével azonos információt kapott. Mivel jobbára olyan autókról van szó, melyeknek ismert és tiszta a múltja, valószínűtlennek tartom, hogy mindet köröznék a motorszám alapján.

Ezzel kapcsolatban kérdéseket küldtem a Belügyminisztériumnak és amint megkapom a válaszokat, írok egy cikket. Szerintem adatbázis-hibáról van szó.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.