Egymillióért szabad Smartot?

2019.01.07. 21:56

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Szeretnénk a közeljövőben autót venni. Elsődleges felhasználási módja ingázás lenne egy kb. 25 km-re levő munkahelyre, egy személynek. Felhasználó a feleségem, aki nő, így tetszik neki a Smart Fortwo.

Az autó főként közúton közlekedne, kicsit vidéki városban. Érdemes erre a felhasználásra ilyet venni?

A keret mindenre max. 1 000 000 ft. Úgy láttam, ebből évjáratban 2008 körüli már akad.

Esetleg Ön mit ajánl az adott célra?

Köszönettel: Sándor

Kedves Sándor!


A Smartot, nem tartom igazi autónak, de még a Smartguru Laci szerint sem az, az egy motoros eőkabát. Én nem kedvelem, mert buta váltója van, kelletlen a motorja, és az egésznek játék benyomása van. A testvéremnek évek óta van valamelyik motorral, ő viszont nagyon szereti. Ha ebben a méretben gondolkodunk, akkor a Toyota IQ jut elsőnek az eszembe, csak sajnos az félmillióval drágább, de nem félmillióval jobb. Itt olvashatja a Smart, IQ összehasonlító tesztünket.

IMG 0052

Ha az anyagi keret megengedi, akkor inkább IQ-t vennék, ha nem, akkor inkább egy Toyota Yaris-t vennék. Ezért a pénzért, biztos, hogy nem 2008-ast fog kapni, de minden szempontból nagyságrendekkel komolyabb autó, és azt szoktam mindig mondani, hogy nem évjáratot veszünk, hanem állapotot.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.