Gyári fotókon az álcázott Land Rover Defender

2019.01.03. 06:16

Ezúttal a következő Defender hosszabb változatát láthatjuk, amelyen az álcázás mellett az is olvasható, hogy 2020-tól Amerikában is kapható lesz a típus.

Az álcázás persze ezúttal is legalább olyan alapos, mint a rövid változat esetében. Épp csak sejthetőek a szögletes kontúrok az álcafólia alatt, és ezek egy része sem tűnik valódinak: a tetőn és a motorháztetőn valószínűleg rátét-elemeket is alkalmaznak a végleges forma elfedésére. Ezzel együtt is látszik néhány jellegzetes vonás, amilyen a viszonylag rövid első, és nagyon rövid hátsó túlnyúlás, amelyek a nagy hasmagassággal együtt kiváló terepjáró képességeket sejtetnek.

Az új Defendert az Egyesült Államokban és Kanadában is tesztelik a következő bő egy év során: a gyáriak szerint -40 és 48 fok közti hőmérsékleten, és 3900 méter feletti hegyekben is tökéletesen kell teljesítenie.

Bár a nagy hírű előd gyártása 2016 elejéig folyt, Észak-Amerikában utoljára 1997-ben kínáltak Defendert, mivel az 1998-tól kötelező biztonsági szabványoknak megfelelő átalakítás túl drága lett volna, ahhoz képest, hogy milyen kis mennyiség fogyott a típusból. Ám az új modellt úgy alakítják ki, hogy szélesebb vásárlóközönség számára legyen vonzó, alighanem ezért döntöttek úgy, hogy Észak-Amerikába is visszatérnek vele.