Kapott egy olcsó villanyos klónt a Smart Forfour

2018.12.31. 07:33

Az Európában már üzemépítésig jutó Great Wall egy új almárkája kezdi stíluslopással az autóipari létet. Az ORA egy kimondottan villanyautós új brand a kínai óriás oltalma alatt, első autójuk pedig ez a nyomokban Smart Forfourt tartalmazó R1-es.

ORA-R1-1

Szerencsére el lehet mondani sok érdemit az R1-ről azon túl, hogy ellopta a Smart stíluselemeit. Kínából rengeteg ennél pofátlanabb másolmányt láttunk a múltban, ez a négyajtós törpeautó viszont paraméterei alapján ígéretes. A hatótávja például 325 kilométer, ami még azzal együtt is jól hangzik, hogy a végsebessége amúgy 100 kilométer/órában van limitálva, a hajtását pedig egy 35 kW-os villanymotor adja. Ami viszont még jobban hangzik, az az ára: 2,5 és 3,2 millió forintnyi jüan, felszereltségtől függően.  

Ora-R1-4

A Great Wall szeretné Kínán kívül is árulni az R1-et, állítólag még Európában is bepróbálkoznának vele. Ehhez jó lenne tudni, mit tud például egy törésteszten. A minőség terén egész nagy az önbizalmuk, Kínában legalábbis minimum három év/120 ezer kilométer garanciát adnak rá, illetve a fődarabjaira még ennél is többet: 8 év/180 ezer kilométert.