A következő Aventador lesz az első hibrid Lamborghini

2018.12.21. 14:24

Több, mint hét évvel az Aventador bemutatása után kezd aktuálissá válni a következő generáció érkezése. Ennek megfelelően egyre több részlet derül ki a 2020-ban várható szupersportautóról.

Ezúttal Mauricio Reggiani, a Lamborghini műszaki vezetője beszélt a gyár terveiről. Az már eldőlt, hogy a szívó V12-es marad a hajtás alapja, kiegészítve egy villanymotorral, ami kizárólag az első kerekek forgatásában vesz részt. Ezzel a megoldással lényegesen egyszerűbben lehet összkerekes az új Aventador, hiszen a pörgős benzinesnek elég a hátsó tengellyel bajlódnia.

Az alap konstrukció tehát már adott, ami még kérdéses, hogy mekkora lesz a tisztán elektromos hatótáv. Egyelőre 20 és 50 kilométer közötti értékek merültek fel a célpiacok igényeitől függően, de mivel a Lamborghini nem engedheti meg magának, hogy egynél több változatot fejlesszen, ebben a kérdésben is előbb utóbb megszületik majd a döntés.

Annak ellenére, hogy rengeteg szénszálas teherviselő és burkolati elem bevetésével igyekeznek csökkenteni az új Aventador tömegét, az elektromos hajtásnak köszönhetően várhatóan így is nehezebb lesz, mint az elődje. Hogy a nagyjából kétszáz kilós villany-kiegészítés megéri-e majd az extra súlyt, azt a néhány szerencsés vevő fogja tudni eldönteni.