A Jeep Renegade alapjaira épül a következő Alfa Romeo

2018.12.05. 10:39

Tulajdonképpen a Fiat-Chrysler platform-stratégiájára láthatunk újabb példát: mostanság a 4 méternél nagyobb fronthajtású modellek a cégnél mind a néhai Fiat Punto műszaki alapjainak átméretezett változatára épül. Így lesz ez az Alfa Mitót váltó ötajtós mini-terepjáróval is.

alfasuvpp

Ezúttal a bevált Small padlólemez Wide 4x4, azaz szélesített, összkerék-hajtáshoz átalakított változatát használják majd, amely a Fiat 500X és a Jeep Renegade típusok alapjaként már szolgál néhány éve. A motorválaszték már az új Firefly benzinmotorokból áll majd, illetve fejlesztés alatt áll egy konnektoros hibrid hajtásrendszer is, amely 2020-tól a Renegade és az 500X mellett a legkisebb Alfa Romeóban is megjelenik majd.

Az FCA célja egyértelmű: ismét olyan típusokat szeretnének kínálni, amelyek illeszkednek az aktuális divathoz. A háromajtós, apró Mito soha nem lett olyan népszerű, mint hitték, így most egy kisméretű terepjáróval próbálkoznak, mivel úgy néz ki, most ezek iránt mutatkozik a legnagyobb kereslet, és a kínálat bővülését és az eladások növekedését ismerve megkockáztatnánk a feltételezést, hogy ez néhány éven át még biztosan így lesz.

Az új Alfa egyike lesz azoknak az új típusoknak, amelyek kifejlesztésére a 2022-ig ötmilliárd eurót költ el az FCA Olaszországban. Már az is eldőlt, hogy Pomiglianóban készül majd, és a gyártása valószínűleg már 2019-ben megkezdődhet.