Vettem egy E46-ot, most vennék helyette valami ésszerűt

2018.12.03. 13:03

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Tavaly áprilisban BMW fanatikusként megvásároltam a kínálat tetejéről (szervizkönyves, jó állapotú) egy kézi váltós, sorhatos benzines E46-ot, amit imádok és óvok (októbertől áprilisig napi ingázásra nem is használom a hideg és a rövid távok miatt).

Mivel ez az autó az év 350 napján teljesen indokolatlan az én igényeimnek (amik a következők: napi 14 km ingázás (2*7km), évi 1-2 külföldi nyaralás 3-4 fővel, évi 1-2 élményautózás az osztrák hegyekben) fájó szívvel ugyan, de a lecserélésén gondolkozom.

Az alábbi autókat néztem ki helyette: Mazda3/6, Ford Focus mk2, Kia Ceed.

Szeretném, ha megmaradna némi vezetési élmény a következő autómban is (sportosabb, de nem sportfutómű, nem steril, visszajelzés-mentes kormányzás), ezért túl unalmas autót sem szeretnék.

Ezek közül melyiket ajánlaná, esetleg van valami másik titkos favoritja, amit ajánlana az előbb említettek helyett?

Köszönöm válaszát,

Ákos

Kedves Ákos!


Azt nem írta mennyi pénzért szeretne autót venni. Mazda 3-ból a 2009-től gyártottakat venném, azok kevésbé hajlamosak a rozsdásodásra. Az előzőekből is ki lehet fogni rozsdamenteseket, de meg kell nézni rendesen, és utána üreg és alvázvédelem rá. Műszakilag elég kifinomult autó, nem jellemző rá a meghibásodás, szerintem az 1.6-os benzines motor lenne a legjobb választás.

420A9769

A Focus szintén jó választás, ez kevésbé rozsdásodik, és szintén az 1.6-os benzinessel venném. A Fordoknak hagyományosan jó a futóműve, ezért még kap valami vezetési élményt is, ha elkezd sietni. Ha beleakad egy Focus ST-be, azzal különösen jól járna, azt venném leginkább. A Ceed is ajánlható, mert megbízható autó, de az egy közlekedő edény, a szempontjai szerint az előző kettőben több örömöt fog találni.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.