Massa: Vettel a fő vétkes, nem a Ferrari - F1VILÁG.HU

Massa: Vettel a fő vétkes, nem a Ferrari

HIRDETÉS
Felipe Massa szerint leginkább Sebastian Vettel tehet arról, hogy az idei szezonban nem sikerült felülkerekednie riválisán, Lewis Hamiltonon.
Sebastian Vettel Ferrari

Felipe Massa szerint leginkább Sebastian Vettel tehet arról, hogy az idei szezonban nem sikerült felülkerekednie riválisán, Lewis Hamiltonon.

Hamilton a Mexikói Nagydíjon bebiztosította F1-es pályafutása ötödik világbajnoki címét – pedig a Mercedesnek idén egyáltalán nincs könnyű dolga, a Ferrari ugyanis a szezon eleje óta kellően versenyképesnek mutatkozik ahhoz, hogy versenyeket nyerjen.

Egyéni- és csapathibák miatt azonban a maranellóiak jelentős hátrányba kerültek riválisukkal szemben a szezon második felében, és bár a konstruktőri bajnoki címre még van esélyük, nem lesz egyszerű dolguk, ha le akarják győzni a Mercedest.

„Vettel és a Ferrari idén elszalasztotta a lehetőséget, de ebben szerintem Sebastian a nagyobb vétkes, nem pedig a csapat” – mondta a korábban az olaszok színeiben vb-ezüstéremig jutó Massa.

„A németországi hiba különösen fájdalmas volt, ahol Vettel nyerhetett volna, ehelyett elbukta mind a 25 pontot. De voltak hibák az időmérőn is, előfordultak rossz stratégiák, és ott volt az a szükségtelen ütközés is [Valtteri] Bottasszal Franciaországban.”

„Szerintem Vettel többet hibázott, mint a Ferrari.”

Massa ezzel együtt leszögezte, Hamilton teljes mértékben megérdemelte pályafutása ötödik bajnoki címét.

„Már eleve ő a legtöbb pole-t szerző versenyző a sportág történetében, és a győzelmi rekordhoz is egyre közelebb kerül. 33 éves, és egyértelmű favoritja a következő évi bajnokságnak is.”

„Van esélye arra, hogy minden rekordot megdöntsön.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!