Távozhat a Brit Nagydíj Silverstone-ból - F1VILÁG.HU

Távozhat a Brit Nagydíj Silverstone-ból

HIRDETÉS
RACE, Silverstone, cars on grid

A Forma-1 kereskedelmi igazgatója, Sean Bratches a minap egy interjúban utalt rá, van esély arra, hogy a jövőben nem Silverstone-ban rendezik meg a Brit Nagydíjat.

A legendás versenypálya tulajdonosai még tavaly éltek szerződésük adta lehetőségükkel, és döntést hoztak arról, hogy a 2019-es Brit Nagydíj lesz az utolsó Silverstone-ban.

Azóta nem láttak napvilágot információk arra vonatkozóan, hogy sikerült-e tárgyalniuk a Forma-1 tulajdonosával, a Liberty Mediával.

Az amerikai vállalat a Forma-1 átvétele óta hangsúlyozza, ragaszkodik a tradicionális versenyhelyszínekhez, Sean Bratches most mégis azt mondta, van esély arra, hogy Silverstone-ba nem látogat el a száguldó cirkusz a jövőben.

„68 éves már a Forma-1, és a grand prix-versenyzés természete a dinamizmus. Silverstone-ban rendezték az első nagydíjat, de nem versenyeztünk ott mint a 68 évben. A versenyt megtartották Brands Hatchben és más helyszíneken is” – mondta a Forma-1 kereskedelmi vezetője.

„Bizonyos versenyeket rendkívül nagyra értékelünk, és megteszünk mindent, hogy megtartsuk ott a versenyzést, de mi egy üzletág vagyunk. Egy nyilvános vállalat sok részvényessel, és próbáljuk a legjobbat megvalósítani a rajongóknak amellett, hogy sikeres bizniszt folytatunk.”

A Forma-1 vezetősége szerdán jelentette be, 2020-tól Vietnámban is versenyt rendeznek – méghozzá utcai pályán.

„Szeretnénk megőrizni a történelmi versenyeket, ezek fontosak a Forma-1 számára, mint ahogy a rajongóknak is. Silverstone-ról, Spáról és Monzáról beszélek most” – folytatta Bratches.

„Aztán ott vannak az utcai versenyek, illetve a félig-meddig utcai futamok, ahol parkokban, és városok utcáin versenyzünk, mint például Melbourne-ben, Montrealban és Mexikóban.”

Hirdetés

„A harmadik szegmenst pedig a versenyzésre épített pályák képezik, mint Sanghaj, Austin és Bahrein. Emellett szeretnénk még utcai versenyeket, szóval a vietnámi futam egy újabb lépés a víziónk megvalósítása felé.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!