Mercedes: Hamilton soha nem volt még ilyen jó - F1VILÁG.HU

Mercedes: Hamilton soha nem volt még ilyen jó

HIRDETÉS
Soha nem versenyzett még olyan jól pályafutása során Lewis Hamilton, mint a 2018-as évadban – mondja főnöke, Toto Wolff.
2018 Großer Preis von Singapur, Samstag - Paul Ripke Toto Wolff Mercedes Lewis Hamilton

Soha nem versenyzett még olyan jól pályafutása során Lewis Hamilton, mint a 2018-as évadban – mondja főnöke, Toto Wolff.

A brit versenyző a Mexikói Nagydíjon bebiztosította F1-es pályafutása ötödik világbajnoki címét, Wolff pedig azt mondja, Hamilton „komplettebb” versenyzővé tudott válni, az évad során pedig nem hibázott.

„Ez a legjobb Lewis Hamilton, akit az elmúlt 6 évben láttam” – mondta a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Jobban vezetett. És az autón kívül is jobb volt. Nagyon-nagyon komplett versenyző. Volt idő, amikor az autónk elég jó volt a győzelemhez, és előfordult, hogy nem – ő viszont stabil maradt.”

„A versenyzői ereje nagyszerű, ez volt mindig az egyik erőssége. És idén ez egyértelműen az egyik kulcstényező volt. Mindannyian hibázunk. Aprókat. Ő viszont nem.”

Wolff azt mondja, most, hogy Hamilton beérte Juan Manuel Fangiót a világbajnoki címek tekintetében, a brit elkezdheti Michael Schumacher rekordjait ostromolni.

„Amíg az embernek tart a pályafutása, nem ismeri fel a nagyságot. Csak akkor, ha véget ér a karrierje. Valahogy fel kell fognunk, hogy van egy ötszörös világbajnok, aki épp most állította be Fangio rekordját. Nem sok ilyen versenyző van… Amíg jó autóban ül és élvezi, amit csinál, még jobb eredmények várhatóak tőle.”

„De az oka annak, hogy öt vb-címet nyert az, hogy a munkájára összpontosít.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!