Ültél már formaautóban? Nem?! Itt az ideje! - F1VILÁG.HU

Ültél már formaautóban? Nem?! Itt az ideje!

Fotó: F1VILÁG
Zsolt Godina, ÉlményPláza, Formula Renault
Bárkinek is szurkol az ember a Forma-1-ben, hajlamos arra, hogy becsmérelje valamely versenyző – akár saját kedvence – képességeit egy-egy balul sikerült verseny, vagy a vártál gyengébb eredmény után. Mutatunk valamit, amivel tutira leszoksz erről!

Bárkinek is szurkol az ember a Forma-1-ben, hajlamos arra, hogy becsmérelje valamely versenyző – akár saját kedvence – képességeit egy-egy balul sikerült verseny, vagy a vártnál gyengébb eredmény után. Mutatunk valamit, amivel tutira leszoksz erről!

F1-rajongóként mindannyian elképzeltük már, milyen lenne az, ha mi ülnénk abban a versenyautóban, nekünk kellene végigmelóznunk egy versenyhétvégét, nekünk dobogna a torkunkban a szívünk, amikor a felvezető kör után felállunk a rajtrácsra – naná, hogy a pole-ba! –, és velünk együtt örülne többtízezer ember, amikor a dobogó tetején állva hazánk himnuszát hallgatjuk büszkén.

Ha ilyen élményt nem is tudunk kínálni, egy olyat igen, amely után garantáltan átértékeled a Forma-1-es versenyzők teljesítményét, és kétszer is meggondolod, mielőtt melegebb éghajlatra küldöd kedvenced legnagyobb riválisát a TV előtt ülve!

A benzingőzért rajongók nagy része biztosan kipróbálta már a gokartozást (akinek még nem sikerült, és módjában áll, az mihamarabb pótolja!), ám talán kevesen tudják, hogy kis hazánkban bizony lehetőség van különféle formaautók élményszintű vezetésére is!

Egy ilyen lehetőséget kapott nemrég az F1VILÁG csapata is: személyesen élhettük át, milyen az, amikor egy alig párszázkilós autó a maga 140 lóerejével megindul alattunk, kitör a kanyarokban, elkezdi jól használni a gumikat, és néhány másodperc alatt 150 km/h-ra gyorsul.

A vezetési élmény elképesztő: kezdetben egy kicsit bizonytalanul léptem a gázra, elvégre mégiscsak egy versenyautóban ültem, ám ahogy egyre kényelmesebben éreztem magam a cockpitben, úgy mertem egyre bátrabban támadni a kanyarokat.

Fotó: F1VILAG.HU

A kiszállás után pedig rájön az ember, milyen elképesztő precizitást, koncentrációt, fizikai felkészültséget igényel az, hogy egy pilóta ezt versenyszerűen, minden második hétvégén művelje több mint kétszer akkora sebességnél, sokkal nagyobb erőhatások közepette, több órán át.

Az ÉlményPláza weboldalán többféle formaautó közül is választhatsz: kipróbálhatsz Forma BMW-t, Forma Renault-t, vagy Forma Easter versenyautót, vagy akár ajándékba is adhatod az élményt Forma-1-rajongó barátodnak, szerettednek!

Kedvet kaptál? Ne habozz! IDE kattintva már meg is nézheted a kínálatot!

Hirdetés

Ha pedig már megvolt az élmény, küldd el nekünk Facebook-oldalunkon, milyen volt, és szívesen osztjuk meg beszámolódat a többi rajongóval!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!