Kiderült, mit tervez a Mercedes jövőre

2018.10.30. 11:51

Egy dolog egyértelmű ebből a látszatra gyári prezentáció-lapból: a Mercedes folytatja a kínálat bővítését és korszerűsítését 2019-ben is. A bemutatók mellett néhány fontos típus gyártását is jövőre indítják be.

mercprodoffensivepage2019

A Mercedes olyan szempontból nem okoz csalódást, hogy ami a német gyártónál folyik, az nagyon logikusan következik az aktuális divatirányzatokból, illetve a Daimler elmúlt néhány évének eredményeiből. Két területen fejlesztenek nagy léptekben: a fronthajtású, kompakt luxusmodellek szegmensében, amely a cégnek jelentős növekedést hozott az elmúlt évek során, illetve a luxusterepjárók területén, amely világszerte a legjobb haszonforrásnak bizonyul az autógyártók számára. Az előbbi területet a második generációs CLA négyajtós és kombi változatának bemutatása képviseli – a négyajtós kupé az év elején, a shooting brake az év végén érkezik – míg az utóbbit a megújuló GLC, a GLC Coupé és az új GLS. Az egyelőre csak nyolcadik kompakt néven szereplő modell a terepjárók sorába került, és ez nem véletlen: várhatóan GLB néven érkezik a fronthajtású MFA platformra épített nagyobbik luxusterepjáró, amely a GLA-nál tágasabb, így az amerikai piacon sikeresebb lehet.

A megújuló V osztály, illetve a Smart felújítása inkább a kínálat karbantartásához tartozik, ennél nagyobb visszhangra számíthat, hogy a Mercedes jövőre kezdi gyártani több, korábban már bemutatott elektromos modelljét. Így az év közepétől készül majd a nemrég leleplezett EQC előállítása, az év végén pedig az eSprinter érkezik, amelyet szintén megmutattak már a nagyközönségnek.