Hamilton: Erről álmodtam, de nem gondoltam, hogy valóra válik - F1VILÁG.HU

Hamilton: Erről álmodtam, de nem gondoltam, hogy valóra válik

HIRDETÉS
Lewis Hamilton Mercedes

Lewis Hamilton nehezen találta a szavakat az 5. világbajnoki címe megnyerését követően a Mexikói Nagydíjon – a brit pilóta a Sky Sportsnak hosszabban mesélt érzéseiről.

Hamilton egy 4. hellyel biztosította be 5. világbajnoki címét Mexikóban – a Mercedes pilótája egyelőre még alig hiszi el, hogy utolérte Juan Manuel Fangiót a világbajnoki címek számában, és azt is elmondta, sosem gondolta volna, hogy valaha eléri ezt az eredményt.

„Megpróbálok nem túlságosan érzelmes lenni nyilvánosság előtt, de most az egésznek a hatása alatt vagyok. Nehéz realizálni ezt a pillanatot, mert ez olyasvalami, amiről mindig is álmodtam. De sosem gondoltam volna, hogy ma ötszörös világbajnokként fogok itt állni. Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik.”

A brit első dolga természetesen az volt, hogy megköszönje a csapat munkáját és a családja támogatását.

„Egyszerűen annyira hálás vagyok mindenkinek, aki segített, hogy idáig eljussak. A srácok, akik itt vannak a garázsban, a srácok, akik a gyárban vannak, ők segítettek át az akadályokon és nekik köszönhetően emelhetem fel ezt a trófeát. Ezt nem érhettem volna el nélkülük.”

És a családom. Az édesapán igazán hitt benne, hogy mi jobban csináltuk, mint a többi versenyző, amikor fiatalabbak voltunk.”

Határozottan ez a legjobb évem. És ez volt a cél. Amikor tavaly megnyertem a bajnokságot, úgy voltam vele, hogy „hogy fogok tovább fejlődni?” Hogy tudok fittebb lenni? Hogy tudok koncentráltabb lenni? Hogy tudok jobb lenni mint versenyző?””

A Mercedes versenyzője határozottan úgy gondolja, hogy jelentős fejlődésen ment keresztül az idei szezonra, és ez nagyban hozzásegítette őt abban, hogy a pályán is jobban teljesítsen.

Hirdetés

„Megpróbáltam jobb barát lenni, jobb fia lenni édesapámnak – minden területen. Azt hiszem, idén tudtam javulni minden téren. Nem vagyok benne biztos, hogy ennek van köze az életkorhoz, de az biztos, hogy a tapasztalat segít. Őszintén úgy érzem, hogy a legjobb teljesítményt nyújtottam idén, szóval nagyon-nagyon boldog vagyok a dolgok alakulásával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Erről álmodtam, de nem gondoltam, hogy valóra válik
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
Norris már a rajtnál elszúrta, Verstappen nyerte a sprintfutamot Kínában!
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!