Különleges rendőrautót kap Dubai?

2018.10.26. 06:10

Az nem meglepő, hogy Dubaiban elképesztő árú autókat öltöztetnek rendőrségi színekbe, ez azonban valami más: olyasmi, amivel nem csak reprezentálni lehet, de talán rendőri feladatok ellátására is alkalmasnak látszik.

Valószínű, hogy a rendőrségi színekre festett jármű valamilyen sorozatgyártmányon alapszik, méghozzá az arányai alapján valamelyik amerikai piacra szánt óriás-SUV lehet – talán a Nissan Patrol, amelyet a helyi rendőrség a mindennapi feladatai ellátására amúgy is használ – de mindent olyan szinten alakítottak át rajta és benne, hogy nemigen akad részlet, amelyről egyszerűen fel lehetne ismerni az alapokat. Ami még egyértelmű, hogy rengeteget dolgoztak a belső tér kijelzőin futó szoftveren – alapvetően ennek a bemutatása céljából állították ki Dubaiban, a Gitex technológiai héten, és ezért lehet, hogy egyéb adatokat egyelőre nem közöltek róla.

Ami kifejezetten szokatlan rajta a saját fejlesztésű fedélzeti elektronikán túl, az a hátsó oldalajtók hátrafelé nyíló kialakítása és az orr-részbe integrált lökővasak. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy később ennek az autónak egy egyszerűbb változatával szerelnék fel a rendőrség egységeit.