A Mercedes készen áll a csapatutasításra - F1VILÁG.HU

A Mercedes készen áll a csapatutasításra

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elmondta, ha egy esetleges csapatutasításra lenne szükség az Amerikai Nagydíjon, újra számolgatni fogják a pontokat.

Az Orosz Nagydíjon a Mercedes arra kérte az első helyen autózó Valtteri Bottast, hogy engedje el maga mellett csapattársát, a bajnoki címért küzdő Lewis Hamiltont. Akkor a csapatfőnök úgy nyilatkozott, nehéz volt ezt kérniük Bottastól, de a bajnokság azon szakaszában kénytelenek voltak meghozni ezt a döntést.

Jelenleg Hamilton már magabiztos előnnyel vezeti a pontversenyt, azonban előfordulhat olyan forgatókönyv, hogy be kell avatkoznia a csapatnak. Wolffot Austiban arról kérdezték az újságírók, a versenyen – a jelenlegi helyzetben – megkérnék-e Bottast, hogy engedje el maga mellett Hamiltont.

Valtteri célja az lesz, hogy az elején belehúzzon, mivel nincs vesztenivalója – aztán mutasson nekünk egy erős versenyt” – mondta Wolff, aki hozzátette, ha számolgatni kell a pontokat a futamon, akkor majd visszatérnek erre a kérdésre.

Ha a végén olyan szituációban találjuk magunkat, ahol újra át kell számolnunk a pontokat, akkor meg fogjuk tenni. De nem akarom azt mondani, hogy ezt vagy azt fogjuk csinálni.”

Wolff szerint a Ferrari austini tempója megerősíti őket abban, hogy jól döntöttek, amikor Szocsiban csapatutasítást hajtottak végre.

„Néhány napja arról beszéltek, hogy majdnem megvan, már szinte a kezében van a végső győzelem. A vb-cím vagy a kezedben van, vagy nem. És nekünk nincs.”

„A pontok alapján jónak tűnik a helyzet, de a sportban bármi megtörténhet. A Ferrari erősen tért vissza, erre számítottunk is, és ezért szeretném nyitva hagyni az opciókat a versenyre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!