Ricciardo: Örülök, hogy Vettel nem szerzett pole-t - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Örülök, hogy Vettel nem szerzett pole-t

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője bízik az autójuk versenytempójában, és reméli, hogy sikerül felvennie a harcot az élmezőny pilótáival az Amerikai Nagydíjon.

Ricciardo az 5. legjobb időt autózta az időmérő edzésen Austinban, azonban Sebastian Vettel rajtbüntetése miatt egy hellyel előrébb került, így a 4. pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi versenyen.

Az ausztrál pilóta így Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas mögül rajtol majd, mögötte pedig Vettel foglal majd helyet a Ferrarival.

A kérdésre, vissza tudja-e verni majd a német pilóta támadásait, Ricciardo így felelt:

„Természetesen szeretném, de várnunk kell, és meglátjuk, hogy mi történik. Magától értetődő, hogy a tőlem telhető legjobbat fogom nyújtani. Azt gondolom, hogy a versenytempónk jobb lesz, mint az időmérős, és már nem lesz 1 másodperc a különbség a Ferrarihoz képest. De hogy 2 vagy 6 tizedmásodperc lesz, azt nem tudom, én mindenesetre a legjobbat fogom nyújtani.”

„Ha a rajtnál minden szokásosan alakul, akkor nehéz lesz a srácokat nyomás alá helyezni előttem. De ha tudnék pozíciót szerezni rögtön az elején, akkor jó esélyünk lenne a dobogóra” – folytatta az ausztrál.

„Őszintén szólva boldog vagyok, hogy Sebastian nem szerezte meg a pole-t, mert különben az 5. helyen maradtam volna. Mivel csak 2. lett, én a 4.-ről indulhatok” – mondta Ricciardo, aki nem szeretné meghálálni volt csapattársának az ajándék rajthelyet, vagyis ha kell, harcolni fog vele. „Bocsi, Seb, most minden pozícióért megküzdök, hogy előrébb jussak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!