Alonso: Nem akarok teljes idényt az IndyCarban - F1VILÁG.HU

Alonso: Nem akarok teljes idényt az IndyCarban

HIRDETÉS
Semmiben sem befolyásolja Fernando Alonso jövőjét a McLaren azon döntése, hogy 2019-ben biztosan nem indít autót az IndyCar-sorozatban.
Fotó: McLaren

Semmiben sem befolyásolja Fernando Alonso jövőjét a McLaren azon döntése, hogy 2019-ben biztosan nem indít autót az IndyCar-sorozatban.

Alonso még nyáron jelentette be, 2019-ben nem lesz tagja az F1-es mezőnynek, azóta pedig arról szóltak a pletykák, jövőre az IndyCarban próbálhat szerencsét.

Csapata, a McLaren egy ideje dolgozott azon, hogy jövőre egy egész szezonos autót rajthoz tudjon állítani az amerikai szériában, Zak Brown azonban pénteken megerősítette, lemondtak erről.

„Egyszerűen nem állunk még készen rá, és leginkább az F1-re fókuszálunk. Szóval nem fogjuk ezt csinálni 2019-ben” – mondta a szakember. „De szeretnénk megtenni a közeljövőben.”

Brown mindazonáltal elismerte, az Indianapolis 500-on való szereplés lehetősége továbbra is adott, és ezt „Alonso is szívesen csinálná”.

Bár a pletykák folyamatosan arról szóltak, ha a McLaren az egész idényben részt vesz az IndyCar küzdelmeiben, úgy Alonso kaphatja a csapat autóját, a spanyol most mégis azt mondja, semmiben sem befolyásolja jövőjét a brit istálló döntése.

„Egy teljes IndyCar-szezon soha nem volt opció, nem akartam” – mondta Alonso Austinban.

„Egy napon szeretnék versenyezni az IndyCarban, de nem jövőre. 17 verseny, mindegyik Amerikában, mindent a nulláról megtanulni… Ez a fajta elkötelezettség és ez a fajta munka nem szerepelt a terveim között.”

„Ha a McLaren indult volna az IndyCarban, nem velem tette volna, szóval semmin sem változtat. Önök most tudták meg, én viszont augusztus óta tudom, szóval egyáltalán nem befolyásol engem.”

Hirdetés

„Szeptemberben teszteltem az autót, hogy lássam, milyen, de nem a jövő miatt történt ez.”

Azt egyelőre nem tudni, Alonso hol folytatja 2019-ben, az mindenesetre biztos, hogy az Endurance-világbajnokság 2018-19-es idényét befejezi a Toyotával. A spanyol mindenesetre már eldöntötte, milyen feladatokat vállal magára ezen kívül.

„A jövő évi programom pár hónapja már világos, de még le kell zárnunk pár dolgot egyéb kategóriákban, és egyéb brandekkel. Ha minden a helyére kerül, bejelentjük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!