Alonso: Bottas és Leclerc nem harcolhatnak a vb-címért jövőre - F1VILÁG.HU

Alonso: Bottas és Leclerc nem harcolhatnak a vb-címért jövőre

HIRDETÉS
Suzuka Circuit, Suzuka, Japan
Sunday 7 October 2018.
Fernando Alonso, McLaren, on the grid.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _1ST6211

Fernando Alonso, a McLaren pilótája úgy gondolja, Valtteri Bottas és Charles Leclerc nem reménykedhet abban, hogy 2019-ben az F1-es vb-címért küzdhessen.

A Mercedesnél idén meghozták azt a döntést, hogy Bottasnak támogatnia kellett csapattársát, Lewis Hamiltont a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Az Orosz Nagydíjon az istálló például arra utasította őt, az első helyen haladva engedje el maga mellett a brit pilótát, hiszen ez fontos pontokat jelenthetett volna számukra az év végén.

Alonso szerint ez jövőre nem fog változni a Mercedesnél, ahogy a Ferrarinál is meghatároznak majd egy csapaton belüli sorrendet: a spanyol pilóta úgy gondolja, a fiatal Leclerc sem harcolhat majd Sebestian Vettellel.

„Csak Lewis vagy Sebastian nyerheti meg a bajnoki címet jövőre” – nyilatkozta Alonso, aki jövőre visszavonul a sporttól.

„Nem hiszem, hogy más csapatok elég gyorsak lesznek ahhoz, hogy győzni tudjanak a végén, és azt sem gondolom, hogy a második számú pilótáknak (Bottas és Leclerc) megengedik majd, hogy harcoljanak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!