Todt rendszeresen látogatja Schumachert - F1VILÁG.HU

Todt rendszeresen látogatja Schumachert

HIRDETÉS
Rubens Barrichello, Michael Schumacher, Ferrari, 2001, Jean Todt, world champions, title, Hungarian GP, Mogyoród, Hungaroring

Jean Todt, az FIA elnöke havonta legalább két alkalommal ellátogat a Schumacher családhoz – a francia szakember részleteket természetesen nem árult el a német állapotáról.

Todt és Schumacher a Ferrari legsikeresebb időszakában dolgoztak együtt a csapatnál: összesen 5 egyéni és 6 kontruktőri bajnoki címet szereztek együtt. A csapat akkor gyakorlatilag egy családdá alakult – és ez Todt részéről a mai napig nem is változott.

A 72 éves Todt elmondta, Schumacher továbbra is fontos számára, ezért szívesen látogatja őt rendszeresen.

„Újra és újra meglátogatom őt, legalább havonta kétszer. Látom őt, látom a családját. Egyszerűen szeretem Michael Schumachert.

A francia részleteket természetesen nem árult el a hétszeres világbajnok állapotáról: „Csak azt tudom mondani, hogy ez magánügy.”

Todt annyit azonban hozzátett – ami a nyilvánosság számára is egyértelmű – hogy örülne, ha más állapotban látná Schumachert: „Azt kívánom, bárcsak más lenne a szituáció.”

Az FIA elnökének párizsi irodájában egy fotó látható az íróasztala mögött, amelyen felesége, fia, valamint a német versenyző látható – Todt elmondta, őket tekinti családjának.

„Ők az én kedvenceim: Michael, Michelle és a fiam. Ők nagyon kedvelik egymást, és ez igazán különleges számomra.”

Hirdetés

Ezen a fotón kívül egy másik is látható Todt irodájában: a 2000-es suzukai versenyről, amikor Schumacher 1979 óta először nyert vb-címet a Ferrarinak.

„Amikor a legszebb pillanatunkról kérdeznek, akkor az egyértelműen az, amikor 2000-ben Suzukában Michael több mint 20 év után visszahozta hozzánk a bajnoki címet” – mesélte.

„Pontosan emlékszem arra az örömre, amikor Michael a második bokszkiállásánál Mika Häkkinen elé jött vissza a pályára. És arra a hihetetlen izgalomra is, mert még 13 örökkévalóságig tartó hosszú kör hátra volt. A legtöbbször arra a boldogságra emlékszem, ami kitört, amikor átszelte a célvonalat. Ezt a pillanatot sosem fogom elfelejteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!