Téii felni a Priusra

2018.10.14. 10:41

Tisztelt Gumidoktor!

Adott egy Prius 3, gyárilag 17"-os felnin, rajta nyári gumival, 215/45 R17 méretben. Télire szeretnék egy 15"-os gyári, télen is használható könnyűfém felnit, hiszen ennyire peres gumival nem szeretnék közlekedni télen.

Érdekelne a véleménye, hogy a MOMO REVENGE (Anthracite) felni 37 000 forintért mennyire lehet épkézláb választás. Sajnos a gyári 15"-os felni a Toyota márkakereskedésektől több, mint négyszer ennyibe kerülne darabonként. Nem igazán találtam más felnit aminek megegyezne minden tulajdonsága a gyárilag előírtakkal szemben.

Válaszát nagyon köszönöm! Gyuri

Kedves Gyuri,

A Momo Revenge nem kifejezetten télre ajánlott felni. Bár a matt fénye miatt kétségtelen jobb választás a hideg évszakra, mint egy polírozott felületű darab.

A Momo kínálatában nincs igazán téli ajánlású felni, viszont a másodmárkája a Reds kínál ilyet K2 néven. Keressen rá, jóval olcsóbb az ön által írt árnál!

Persze van élet a Momo-n túl is; más felnigyártóknak is van speciálisan télre fejlesztett mintázatuk.

És hát - tudom, hogy nem a legszebb, de - ott van még megoldásként a lemezfelni, ebből a hármas Priusra 5*100*54 6J*15" ET45 méret kell. Vagy még lehet járható út a használtpiacon szétnézni gyári Prius felniszett után, hátha talál szép állapotút jutányos áron. Bármelyik is lesz a befutó, arra 195/65 R15 méretű gumi kell majd.

Üdv, Gumdoki